Well-being Nőknek

Sokszor gondoltad azt, ahogy haladtál előre a karrieredben, még 2-3 lépés és megérkezem? Aztán odaértél és csak rövid ideig tudtál örülni. Az elégedettség elmúlt, maradt a nyugtalanság, a „mikor lesz már egy kicsit könnyebb” érzése. Az egyre jobb pozíciók, egyre nagyobb juttatásokkal, egyre nagyobb felelősséggel és persze egyre nagyobb nyomással, növekvő stresszel járnak. Egyre többször kérdezgeted magadat titokban – hiszen örülnöd kellene a csodás karriernek – biztosan ezt akartam, tényleg erre vágytam?

Ezzel az érzéssel nem vagy egyedül, hiszen a női test rosszabbul reagál a krónikus stresszre és többféle stressz (fizikai, érzelmi, mentális, környezeti)  is ér minket.  Gyakran ez áll a  folyamatos fáradtság, feszültség érzet, a nagyfokú érzelmi ingadozások, az alvás- és evés zavarok, a kiégettség hátterében.  A stresszmentes élet nem lehet reális cél, de a stresszel szembeni jobb ellenállás kialakítása igen! És pontosan ez a célja egy személyre szabott wellbeing stratégiának, hogy ne csak remek karriered, hanem egy jobb minőségű életed is legyen.

A Jól-lét coaching neked való:

 • ha igazán jól akarod magad érezni – és tényleg elszántad magad az életmódváltásra csak nem tudod hogyan kezdj bele,
 • ha már többször megpróbáltál változtatni, de hamar leesett a motivációs szinted vagy nehéznek találtad az új szokások bevezetését,
 • sokat foglalkozol egy egészségesebb, jobb minőségű élet kialakításán, de frusztrál, hogy nem igazán van eredménye,
 • ha perfekcionista vagy és mottód „jól vagy sehogy”, sok mindent megteszel azért, hogy egy jobb minőségű életed legyen, de ezzel túlterheltté is teszed magad.

A folyamat:

Az egyéni folyamatban (6-12 alkalom) a Te céloddal foglalkozunk  és mindennapi élhető és fenntartható stratégiát alkotunk számodra: munka-magánélet, helyes táplálkozás, mozgás és tudatosság terén.

Hogyan:

 1. Felmérjük a jelenlegi helyzetedet és állapotodat a világ elsőszámú testszenzorának segítségével (www.firstbeat.com/work-well-being) ami szívdobbanásról – szívdobbanásra méri azt, hogy mi történik benned (fizikális és lelki síkon) a mindennapokban.
 2. Elemezzük az eredményeket: Beazonosítjuk és átbeszéljük, hogy milyen területeken vannak a kritikus stresszpontok, hol vannak a jólétet biztosító (fel)töltődések. Veszélyeztet-e a kiégés szindróma? Vannak-e Flow élményeid? Mennyi mozgásra van szükséged? Az-az rendszerezzük az egyensúlyi helyzet kialakításában szerepet játszó egyéni tényezőket.
 3. Kialakítjuk a minőségi élet stratégiádat és gyakorlati, személyre szabott tanácsokat kapsz a megvalósításhoz.

Milyen eredményre számíthatsz?

Azt, hogy hány kilót fogsz fogyni, nem tudhatom, de azt tudom, hogy:

 • Energikusabb leszel
 • Tisztább, nyugodtabb tudatod lesz
 • Tudatosabb és így jobb döntéseket fogsz hozni
 • Jobban fogod érezni magad a bőrödben
 • Jobb emberi kapcsolatokra számíthatsz
 • És minőségibb mindennapokra

A világ legnagyobb Integratív (holisztikus) szemléletű Nutrition iskolájában tanultam New Yorkban, a jólétről, táplálkozásról, a munka – magánélet integrációjáról, a kiégésről és még sok minden másról. Tanáraim a világ vezetői, orvosai, kutatói, táplálkozás szakértői, akik napjaink Egészség és Jólét mozgalmának élvonalában állnak. A teljesség igénye nélkül: Joshua Rosenthal, Deepak Chopra MD, Arianna Huffington, Marion Nestle, PhD, MPH – professor of Nutrition at NY University David Katz MD-Yale Prevention Center, Walter Willet MD – chairman of Nutrition at Harvard School of Public Health.

http://fusionvital.hu/furi-brigitta